Trajnostnost v gostinstvu

Vodite restavracijo ali razmišljate o ustanovitvi?

Želite delovati odgovorno in trajnostno?

Tečaj, ki ga smo ga pripravili, vas bo korak za korakom vodil skozi proces ustvarjanja novega ali preoblikovanja obstoječega podjetja v bolj trajnostno. 
Write your awesome label here.

Kako vam bo tečaj pomagal?

Izboljšanje zmogljivosti

Naučili se boste trajnostnih praks, ki bodo izboljšale učinkovitost in produktivnost vašega delovanja ter prihranile vire, čas in denar.

Zmanjšanje tveganj

Seznanili se boste z veljavno zakonodajo in se naučili biti bolj trajnostni! Manj boste izpostavljeni pravnim, konkurenčnim in okoljskim tveganjem ter uživali v dolgoročni stabilnosti.

Vaša prva trajnostna strategija

Naredili boste prve korake k trajnostni strategiji vašega podjetja in opredelili posebne korake, ki jih morate izvesti glede na njihov pomen za vaše deležnike.

Izboljšanje ugleda

Prakse trajnostnega razvoja, ki jih boste odkrili na tečaju, vam bodo omogočile pozitiven vpliv na skupnost, v kateri delujete, vam bodo pomagale ustvariti močan ugled in povečati zvestobo strank.

Moduli

Modul 1 - Uvod v HoReCa industrijo 

Izvedeli boste, kaj pomeni HoReCa in zakaj ima pomembno vlogo v slovenskem gospodarstvu. Spoznali boste, kako lahko trajnostne prakse postanejo vaša konkurenčna prednost pri gostih in pri privabljanju zaposlenih.

Modul 2 - Dobavna veriga in lokalne sestavine

Odkrili boste, kako optimizirati svoje poslovanje v industriji HoReCa z uporabo lokalne dobavne verige. Raziskovali boste skrivnosti ustvarjanja privlačnega in trajnostnega menija, ki pritegne stranke, in izvedeli, kako restavracije "od njive do mize" revolucionirajo industrijo.

Modul 3 - Poraba virov

Naučili se boste zmanjšati stroške z učinkovitim upravljanjem virov, obvladali pa boste tudi pravilno izbiro in vzdrževanje opreme, s čimer boste dodatno prihranili čas in denar.

Modul 4 - Potrošni material in embalaža

Ta modul vam bo pomagal prepoznati trajnostne alternative običajni embalaži ter razumeti, kako zmanjšati količino odpadkov. Osvetlili bomo vpliv okoljsko odgovornih odločitev na ugled vašega podjetja.

Modul 5 - Upravljanje z odpadki

Naučili se boste, kako z boljšim načrtovanjem in spremljanjem zmanjšati količino živilskih in drugih odpadkov. Učinkovito upravljanje z odpadki ni le okoljsko odgovorno, temveč tudi finančno smiselno.

Modul 6 - Interne politike in upravljanje

Ta modul vam bo pokazal, kako lahko vključite trajnost v vse ravni vašega poslovanja. Spoznali boste, kako trajnostna kultura vpliva na motivacijo zaposlenih in dolgoročno uspešnost podjetja.

Modul 7 - Trendi prihodnosti

Odkrijte, kateri trendi bodo oblikovali prihodnost gostinstva in kako lahko tehnologije ter zelene inovacije okrepijo vaš položaj na trgu. Trajnost ni več izbira, temveč nujna pot za uspešno prihodnost HoReCa sektorja.

Kako ćemo vas podržati?

Poptore

EUR

Radne grupe

Poduzetnika i stručnjaka

Što ćete pronaći u modulima?

Poduzetnika i stručnjaka

Modula

Sati sadržaja

Diskusija

Studije slučaja